fashion news

(reklam för min zazzle shop följer)

Ceiling Cat

Idag fick jag en ny leverans av egendesignade grejer från print-on-demand-företaget Zazzle. Denna gång tog det bara 14 dagar från order till att paketet kom till dörren. Fraktfritt också, eftersom det har varit lite sådana erbjudanden från dem ett tag. Just nu kan man t ex handla fraktfritt fram till den 10 december, om man lägger ordern på den brittiska versionen av webbplatsen (som annars finns i versioner för USA, Canada, Australien, Nya Zeeland, Tyskland, UK-pund och UK-Euro) och anger en rabattkod som står där (UKWINTERSHIP). Förra beställningen jag gjorde kom inte förrän efter en månad. Man skall från Sverige beställa via en europeisk version av sajten för att moms och tull skall vara inräknat i priset och paketet då skickas direkt (möjligen lastas det om i England), annars kan man nog råka ut för krångel med att posten kräver tull och momspåslag (kläder är inte fritt att importera från USA, där plaggen trycks) innan de lämnar ut försändelsen.

Förutom att jag köpte en LOLcat-tröja från någon annan Zazzle shop som hade den i sitt sortiment av populära motiv, så tog jag hem ytterligare några provtryck på billigaste sortens vita t-shirt (vilket är en Hanes i rätt tung kvalité) för att kolla hur mina foton och målningar funkar som textiltryck. Som jag redan visste så blir det stor skillnad mellan vita (ljusa) och mörka (kulörta) plagg, eftersom tryckmetoden är olika. Det verkar också som man överkompenserar färgmättnaden på de designer som trycks i två lager (först en vit grund, sedan själva bilden) på mörka plagg. Det blir nästan för grällt, tyvärr. På helt vita plagg blir det mesta bra, men pastellfärgade och oblekta tyger kan ge konstiga och dämpade färger. Varning för den billigaste tunna tygkassen i oblekt bomull, som suger åt sig färgen och dämpar alla kontraster i bilderna. Stora vita shoppingkassen däremot blir fin med de flesta motiv tror jag. Har provat den med min design Wild Apple Tree – det är min favoritväska nu. En annan sak att se upp med på Zazzle (kolla deras forum för tips om vad folk retar sig på) är att storlekarna på damplaggen är åt helsike, vilket i och för sig påpekas på produktsidorna. När det står “välj en eller två storlekar större/mindre än vanligt” skall man lyda det rådet!

Några bilder, dels från Zazzle’s datorframställda produktpresentationer, dels från när jag provade några tröjor idag. (mera bilder en annan dag – har inte tid just nu)

Sail Away shirt
Sail Away by maritune
Create custom tee shirts with zazzle

Wild Apple Tree bag
Wild Apple Tree by maritune
Create your own bags at Zazzle

Sail Away by Maritune Art & Music

5 thoughts on “fashion news

 1. Charlotte,
  det är mycket möjligt att du kommer att tjäna på att beställa direkt, om paketet slinker förbi tullen eller anses vara tull- och momsbefriat därför att varuvärdet är under en viss gräns! Jag prövade aldrig att göra så, och har ingen uppfattning om vad skillnaden kan vara i totalpriset för grejerna. Det jag gjorde var dock att kolla på Tullverkets webbsida och läsa om regler och procentsatser för (privat-)import av kläder. http://tullverket.se/
  Det är så krångligt att man blir avskräckt! Men lycka till – paket är alltid kul, även om man får lösa ut dem på posten!

 2. Hej! Jag googlade på att beställa från Zazzle och hittade din blogg, och läste om att beställa från UK istället. Jag har redan beställt från USA och ångrar mig jätte mycket, för det hade varit mycket bättre att beställa som du gjorde. Så jag undrar hur mycket du fick betala i tull när du beställt från USA? Om du nu gjort det. Tacksam för svar! /charlottenordin_@hotmail.com

 3. Nä, välbantad och härjad vill man inte vara. Däremot färgar jag håret eftersom de första grå kom redan när jag var 19 eller 20.

  Maila på, bara! Glad om jag kan vara till någon sorts hjälp.

 4. Tack. Kameran ljuger. Varmt ljus plus skepparmössa, så ser man inte hur grått håret är. Dålig optik, så suddas rynkorna ut. Men dubbelhakorna kommer ju fram desto bättre när bilden är tagen underifrån… För övrigt så är det tjugo kilo mer än på högstadiet – och man ser ungdomligare ut med lite hull än om man är välbantad men härjad. (Jag planerar att maila dig om ett tag, för det är eventuellt en grej som du kanske har bra koll på genom jobbet och kan hjälpa mig med!)

 5. Otroligt fina!

  Har du legat i konserveringsmedel, eller?
  Du ser ju likadan ut som i högstadiet. Eller iallafall gymnasiet. Djupt orättvist. *surar*

Comments are closed.