en vardagsvecka

På söndagskvällen började den normala tillvaron om igen, efter nästan en vecka i en annan stad. Hemresan var enkel fram till de sista femtio meterna framför radhusdörren. Båda de smala tillfartsvägarna var blockerade av grannars bilar. Vi fick bära alla kassar och korgar och kattburen genom mörker och regn från där vi hamnade när det tog stopp, och sedan backa tillbaka runt kvarteret.

Måndagsmorgonen innehöll ett sedan länge inbokat men uppskjutet besök hos en ny läkare. Trehundra kronor kostar sådant om man inte har frikort. Glömde helt bort att jag borde ha gnällt ordentligt om både nyligen upptäckt tinnitus och tilltagande värk av olika slag, vilket inte har noterats i journalen, men blev så ställd av att doktorn inte hade läst handlingarna i fallet och att jag förväntades slösa tid på att berätta hela den medicinska historien fritt ur minnet. Improviserad muntlig framställning är inte min bästa gren. Inte att be om hjälp av något slag heller. Särsklit inte när man inte har en aning om vad folk är kapabla att fatta av det man säger, och inte får några konkreta frågor som avslöjar vad den andre behöver veta för att kunna gå in i en dialog om ämnet. Så det blev någon sorts intensivt munter men förvirrad monolog om ditt och datt från min sida, och lite stillsamt flummigt hummande från andra sidan skrivbordet. (För rättvisans skull bör jag väl nämna att diskussionen trots dålig start var positiv för själva orsaken till besöket, nämligen hälsan.)

Måndagskvällen och en stor del av natten ägnades åt tänkande och skrivande. Tisdagsmorgonen försvann i huvudvärk.

Tisdag eftermiddag var jag ute några ärenden. Skulle tankat bilen också, men OK-macken hade byggt om så jag hittade inte den pump jag behövde på den plats där jag letade. Hem och gjorde pasta med ostsås för att komma ifatt med kalorierna och bota huvudvärken. Sedan gick det rätt bra att sjunga och spela piano.

Onsdagen repade jag en del låtar och diskuterade kommande projekt av annat slag med ansvarig person. Åt rester från tisdagsmiddagens ostpasta kompletterade med kokt ägg och ansjovis. Lyckades äntligen diska en disk som delvis väntat väl avsköljd i över en vecka.

Torsdagen blev jag hemma igen och distansskrev och distanskommunicerade och närvarospelade och sjöng, eller nåt. Var ute en sväng för att vara smakråd vid inköp av kläder. Möjligen åt jag fiskbullar med pasta? Nej, det var nog tidigare i veckan. Denna dag blev det ört- och vitlökskryddade pannbiffar med potatis och grädde.

Fredag eftermiddag återigen ute på stillsam shoppingrunda, trots överhängande risk för luciastress och julhandelsvånda. Gick rätt bra men kändes lite ineffektivt. Dessutom var det otrevligt bullrigt på stormarknaden för att de bygger om.

Svårt att komma igen sedan hemma efter fikat med övande och tänkande. Började skriva detta blogginlägg på kvällen, men tröttnade och tyckte det var för privat.

Lördag. Katten klarade av att åka bil sittande i transportburen utan att skita på sig av åksjuka – hurra!