det går inte att få copyright på recept

Idag blir det hungriga slarvmajors namnlösa favoriträtt:

Riv ett par potatisar – King Edward smakar bra – och häll margarin i en uppvärmd teflonbelagd crepepanna. En morot kan få vara med också, om man har det hemma. Spill ut potatisen i stekpannan och tryck ut den mot kanterna och platta till. Salta och vitpeppra lätt. Stek på medelvärme eller mindre, tills undersidan av kakan får vacker färg och den fortfarande råa potatisen blir nästan genomskinlig. Vänd försiktigt och stek vidare på låg värme. Lägg på resterna av gårdagens middag, som med fördel kan ha varit köttfärsröra med kokt vitkål. Så här lagar man det:

Köp lite bra och billig köttfärs. Åtminstone 300 gram, förmodligen 400. Värm en gryta eller stor stekpanna och häll i lite olivolja. Blanda kryddor i köttfärsen direkt i tråget den kom i:

Svartpeppar, salt med jod, fräscht vitlökspulver, spiskummin. Fräs färsen. Blanda ner rester av paprika- coh chilismakande creme fraiche och medelstark tacosalsa. Glöm inte en liten kartong med kokta kidneybönor. Samtidigt:

Koka upp vatten i en stor kastrull. Dela en klyfta vitkål i mindre bitar. Kanske en eller två tum breda. Koka tills kålen blir lagom mjuk. Häll av vattnet och vänd ner i köttfärsröran.

2 thoughts on “det går inte att få copyright på recept

  1. Förmodligen har du rätt. Det är gott med stekt viltskav eller vanligt stekfläsk till också, och man kan nog experimentera med diverse vegetariska alternativ som passar.

Comments are closed.