åtta diskreta skrytpunkter om folk som inte är helt okända

— en award som innebär att man (om jag förstått det hela rätt) ska skryta om kändisar som man träffat på eller som man rent av känner personligen —

LÅT AWARDEN GÅ VIDARE – plocka upp och skryt allt vad ni orkar!

1. jag var bästis i barndomen med en person som hade träffat en av de stora svenska författarna på 1900-talet genom sin ingifta släkt

2. jag var i min ungdom ledare på ett konfirmandläger samtidigt med en person som häromåret var närvarande och syntes i tv på kronprinsessans bröllop

3. jag har seglat på en båt som tillhörde en person som på den tiden var svåger till en svensk skådespelare som några år innan dess blev känd i tv för att vecka efter vecka spela den förnedrande rollen av mobbad dumskalle i ett program som ansågs vara klassisk svensk underhållning

4. jag har sovit i en lägenhet i samma höghus där en person som blev ökänd för att han försökte göra affärer med en mycket större och kändare svensk affärsman men som tappade sin trovärdighet i direktsändning bodde

5. jag har jobbat på en arbetsplats där (minst!) två svenska Nobelpristagare har varit verksamma

6. jag har varit med och sjungit lite kör (stor blandad kör, inte de vanliga körtjejerna!) på en skivinspelning med medlemmar ur ett av de stora svenska dansbanden, en musikalsångerska, en manlig gammal megastjärna – med svenska mått – från schlager och diverse verksamhet, samt diverse kompmusiker

7. jag har råkat komma ut från en restaurang och – inbillar jag mig – sett en av de stora amerikanska filmskådespelarna komma åkande i en limousine på gatan utanför, då han troligen skulle vara gäst vid en filmpremiär på en biograf nära londonhotellet där jag bodde

8. jag har sjungit i en kör som leddes av en person som tidigare bland annat hade jobbat som dansare på föreställningar där minst en sydsvensk stor svensk kändis fanns på samma scen

2 thoughts on “åtta diskreta skrytpunkter om folk som inte är helt okända

  1. hehe – och om du har gissat vilka personer jag menar så får du inte skriva det här utan maila mig privat, för att skydda deras integritet.

Comments are closed.