13. this week

Day 13 – This week

Veckan började med att jag var vaken alldeles för länge och låg och läste om en gammal bok som jag råkade få syn på i hyllan precis som jag skulle släcka i vardagsrummet och gå och sova.

En annan kväll satt jag och kollade på utdrag från Bachs juloratorium på Youtube, vilket ledde till att jag bland annat nu fortfarande trallar på någon sorts Bachliknande egna barock/folk-improvisationer, som känns storartade som Juloratoriet när man befinner sig mitt inne i dem, men som eftersom jag inte är något musikaliskt geni avslöjar sig som alldeles triviala slingor av lätt tjatiga ackordföljer med melodier av simplaste slag när man försöker skriva ner dem.

Mamma fyllde år i veckan, men vi uppvaktade henne redan förra helgen, så jag ringde bara och kollade att allt var bra.

Katten var ute och åkte bil i bur och blev som vanligt åksjuk på alla ledder och behövde omedelbart badas efteråt. Sedan kröp han ner i en sovsäck eftersom det är någonstans mellan femton och arton grader inomhus.

Har utan större entusiasm fortsatt att försökt hålla liv i mitt sjukersättnings/sjukskrivningsärende och den bloggen som handlar om det.

Blev överraskad av att doktorn faktiskt hade skrivit ett nytt utlåtande och ett sjukintyg för ett tag sedan, fast glömt att meddela mig att de fanns att hämta i receptionen… Nu kanske det skall gå bättre att överklaga beslutet som borde varit ett annat om det första läkarutlåtandet i våras hade innehållit korrekt information och inte varit obegripligt och flertydigt.

Nätverkat lite här och där som vanligt – man skriver lite presentationer, redigerar lite gammalt material – utan något som helst hopp om att det skall leda till något som går att försörja sig på. Det som är roligt är ändå att efter många år plötsligt upptäcka att det går att hitta gamla klasskamrater och andra trevliga människor genom olika nätverk.

Har idéer om att jag borde kunna använda min förmåga att kommunicera lite “annorlunda” med folk till något nyttigt, som skulle kunna vara ett deltidsjobb av något slag. Men det stupar förmodligen på att jag behöver så enormt med tid för att varva ner efter minsta lilla sociala åtagande och inte klarar av särskilt många praktiska motgångar eller problem på egen hand. Kan alltså inte ha eget företag, och utan att kunna heltidsarbeta och utan formell kompetens och bevis på eventuell duglighet går det att ju inte att bli anställd, antar jag. Arbetsförmedlingen bedömde ju att det inte fanns något alls att göra för att få ut mig på arbetsmarknaden. Inte ens utbildning eller anpassade jobb och hittepåjobb.