livet är farligt, och biverkningarna är många

Läser en ganska nyskriven artikel om hur många saker man har upptäckt att de kan påverka hur mediciner fungerar. Blanda inte läkemedel som bryts ner av samma enzymer, för då räcker inte leverns kapacitet att ta hand om skiten, och det kan bli för låg eller ofta för hög dos i kroppen. Ta inte naturläkemedel som konkurrerar om samma enzymer som medicinen. Ät eller drick inte mat som bryts ner av samma enzymer som den receptbelagda eller hälsokostinhandlade medicinen. Rök inte. Drick inte kaffe eller te. Undvik alkohol, alltid. Låt bli att ha andra sjukdomar som ändrar hur läkemedlet tas upp i kroppen. Var helst inte kvinna. Ha inga behov av mediciner om du börjar bli gammal (=över 40 år). Osv. (Aktuellt exempel: har just upptäckt att jag kan glömma det där med att pröva en ny sömnmedicin i kväll och tro att jag kan köra bil i morgon, eftersom jag drack grapefruktjuice i morse…)