Banankaka (recept)

Det efterlystes recept på banankaka genom Twitter, så jag kom att tänka på att vi har ett familjeutprovat exempel inskrivet på de tomma sidorna längst bak i en liten kokbok. (Även om frågeställaren själv antagligen inte läser min blogg så kanske andra hittar hit och vill prova en krånglig men god kaka!)

2 bananer (väl mogna)
2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
50 g margarin
1 dl mjölk
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemummakärnor
1-2 tsk mald ingefära
en gnutta kanel och/eller mald muskot

Mosa bananerna med gaffel i en djup tallrik, rör ner 1 dl socker och pudra över vaniljsocker, ingefära (och kanel/muskot).

Stöt kardemumman i en mortel.

Smält margarinet i en plåtbunke (och smörj en kakform), rör ner 1 dl socker och 2 ägg. Vispa. Blanda ner 3 dl mjöl, 1 1/2 tsk bakpulver och kardemumman. Sist rörs bananmoset ner och blandas med resten.

Häll ner allt det blandade i bakformen och grädda i 35-40 minuter i 175 grader (C) ugn.